Близнаци - подвижен, въздушен, мъжки

Охо, за приказване ли стана дума?
Девиз: Аз мисля!
Планета: Меркурий
Период: 22.05 - 21.06


Близнаци е много приказлив и общителен знак. Привлича другите с непринуденото, приветливо и лъчезарно излъчване, което притежава в изобилие.Той има за цел да изобрети нещо уникално, да създаде весела обстановка и да завърже безброй приятелства и връзки. Много му харесва да има публика, която да се наслаждава на безспирните му словоизлияния, които винаги са доукрасени и преувеличени до неузнаваемост. Нервен и жив. Непрекъснато прави нещо, а в повечето случаи минимум две неща едновременно. Има доста голям мисловен резервоар и дори страда от безсъние поради тази причина. Бърз и нервен с резки движения и хитроват поглед. Плямпа толкова много, че когато е сам, или си запява някой хит или общува със самия себе си по един странен начин. Скрийте телефоните си. В чатовете и нюзгрупите на мрежата е бъкано от тези. Водят убедително пред Стрелеца и Девата, които се боричкат за второто място в тази класация. За съжаление са на първо място и в клиниките за борба с алкохолизма. Пушат като строшени комини. Приятелски настроени, но непостоянни. Противоречив и сложен знак. Умее да изкарва кинти, но по му се отдава харченето им. Трудно запазва някакво положение за дълго време, отегчава се от всеки и всичко с изключително бързи темпове. Един от най-мразените и трудни за съжителство знаци.

Добри черти - Ех. Мии...
С Близнак в компанията никога не е скучно. Непринудени. Без излишно придаване на важност и позьорство. И най-тъпият виц бива превърнат в шедьовър с такова майсторство, от което и Стрелеца би се вцепенил. Много добри певци и музиканти. Имат многостранни интереси и широк кръгозор. Бива ги за почти всичко. Повечето знаят минимум един чужд език. Бързо прощават почти всякакви издънки с изключение на откровената простотия и прекаленото демонстриране на любовни чувства. В спорта също са много напред с материала. Любознателни, красноречиви, убедителни и учтиви. Обичат шумните, весели компании и са добри събеседници. Радват се на живота и имат силно развито чувство за хумор. Адски добро телосложение пригодено по съвършен начин за дейността, която изпълняват и начина им на живот. Буден новаторски ум. Мнозина учени са родени под този знак, като оспорват прозвището Гений, което принадлежи на Водолея. Оптимисти. Не пестят енергия, за да ти помогнат и са ненадминати, когато става въпрос за морална подкрепа. Много талантливи. Авангардни. Бързо се ориентират във всяка обстановка и новостите не са проблем за тях. Весели. Умеят да те развеселят и да ти осигурят огромни порции разнообразие. Любопитни до нива, прескачащи определените норми, но пък да не забравяме, че именно любопитството е присъщо на интелигентните хора.

Лоши черти - Охоо
Близнаците имат доста над средното ниво, опитвайки се да задминат дори световния лидер Овена и най-лошото е, че хич не им пука за това и не го приемат сериозно. Те знаят, че са най-одумвания знак, но самите те нямат равни по клюкарщина. В дъното на повечето сплетни стои някой от тези. Не си мерят приказките и въпреки огромния си интелект, при това безспирно плямпане просто няма как да не изтърсят някоя и друга глупост. Около тях е бъкано с интриги. Най големите мошеници. Може да ти продаде на баба си хвърчилото за Боинг. Не давайте пари на заем никога на Близнак. Те са не само рекордьори по вземането на такива, но техен е и рекордът по неиздължаване на взетите суми. Не че са виновни, не, как можа да си го помислиш въобще - просто все нещо им се случва - иначе тъкмо бил приготвил мангизите и, тръгвайки да ти ги върне, го отвлекли мутрите и му ги взели, предишния път виновни бяха извънземните и .т . н. Когато си говориш с Близнак, не си мисли, че те слуша внимателно - всъщност много е трудно между пролуките, в които той си поема въздух докато говори, да изтърсиш 2-3 думи, но все пак ако имаш това щастие, то ще бъде краткотрайно. Много са повърхностни и никога не се обвързват емоционално дори с любимия човек. Липсата на чувствителност често им пречи в отношенията. Къркат яко. Цигарите ги палят една от друга много често по две без да се усетят. Разхвърляни. Вятърничави. Прахосват време, средства и енергия с лека ръка. Започват нещо и рядко го завършват - а то да беше само едно... Недоверчиви поради факта, че те са върли лъжци, а който много лъже, не вярва на никого. Измамници и мошеници от класа. Използуват завидното количество акъл, за да те прецакат или за да постигнат тяхната си цел. Обещават такива работи, каквито и най-големият мечтател не си е и помислял. По брой вързани тенекии са на първо място. Водолеят е единствения им сериозен конкурент. Имат развинтена фантазия и несериозно отношение към важни и злободневни теми от живота. Обръщат всичко на майтап и ако усетят, че си прекалено сериозен и решителен, бързо те заебват и си намират друг балък. Ако им направиш емоционални предложения за близост и си разкриеш чувствата, може да постигнеш истински подвиг в отношенията с един Близнак - да го накараш да млъкне завинаги и да се разкара от живота ти, в който самият той се е натрапил преди това.

Партньорство - Има се с въздушните Везни и Водолей, чат-пат и със земната Дева и огнения Стрелец
Близнаците се разбират с неживотинските знаци, които се славят с интелектуалните си способности и общителност. Всъщност да попаднеш на Близнак и да останеш с впечатлението, че е тъпо копеле - бъди сигурен, че те заблуждава с някаква цел или нарочно се прави на такъв. Везните и Водолеят често биват очаровани от Близнаците още преди да са се запознали. Самите Близнаци нямат нищо против да имат много приятели, колеги и дори гаджета. Не че са мръсници. За Близнака, също както и при Водолея, е много по-важно да общува с някого, отколкото да прави секс. Платоническата любов е тяхна запазена марка. Обожават флиртовете, а появата на щуротии като мобилни комуникации, Интернет и ICQ е направо манна небесна. С Водолея могат да се надлъгват и да си фантазират до безкрайност. И двамата не си падат по сериозното и романтично обвързване. Везните не са толкова отнесени, но пък с тях е истинско удоволствие да си имаш нещо общо. Тук Близнакът намира верен слушател, който му съперничи по интелект и на всичко отгоре е готов да прости винаги. Девата и Близнаците имат обща планета управител и това е Меркурий, който от своя страна е носител на разума, комуникативността и хитростта. В началото и двамата са очаровани един от друг, но впоследствие Девата започва със своите забележки и убийствена практичност, които не са по вкуса на Близнаците. Те пък от своя страна разочароват Девите с несериозното си отношение по много въпроси и най-вече с характера си на развей прах. Със Стрелеца намират много често общ език и интереси. Лигльовци са. Могат да си разказват едно и също нещо по различен начин стотици пъти. Смешните истории, приключенията и философските въпроси са основната тематика. Тук думи като семейство, родители, деца и кариера са напълно забравени. И двамата ненавиждат еднообразието. В бизнеса е хубаво да имаш под ръка Близнак, защото му идват страхотни идеи и е склонен да проявява творческите си заложби във всяка област. На телефона няма равен и може да подсигури клиентела и добър пласмент. Като приятел е променлив, но ако правиш купон, никога не забравяй да го поканиш и да го подсетиш да си носи допълнително някаква кръкня. Бързо се отегчава от всичо и от всеки. Много му допада да прави няколко неща наведнъж. За да впечатлиш Близнак, трябва да се сдържаш от емоционални изблици и обяснения, съпроводени с проява на дълбоки чувства. Важното е да си придадеш весел и безгрижен вид. Достатъчно е да изтърсиш няколко умни приказки и да си държиш GSM-а в ръката. Ако разбираш от компютри и комуникации - това е страхотен плюс. На почит са професиите от интелектуален характер. Творците са поставени на пиедестал. Ако на визитката ти се намират думи като Webdesign, Communications, Programmer, Public relations то считай че наполовина си го сразил. Най добрата комбинация е Близнаци - Близнаци. Могат да съжителстват дълго време, зачитайки нуждата на другия от свобода и публика.

С останалите не е добре, става с огнените Овен и Лъв, а за Стрелеца и Девата вече стана дума.

Секс , Любов и Свалки

МЪЖ - (Браточка)
Близнака е що-годе добър в леглото, но липсата на силни чувства го прави лош партньор. Ако става въпрос за любовна авантюра - няма да има проблеми. По време на секс е много жив и гъвкав. Обича разнообразието и ако е вкарал и няколко питиета ще те върти и обръща непрестанно. Може и свят да ти се завие. Не си мисли, че ще минеш с класически пози и секс. Всяка дупка буди любопитство и огромен интерес. Не си пада по бавния и лигав, изпълнен с нежни романтични думички акт. Вместо това той подхожда бързо, често необуздано. Тъй като обича да върши няколко неща накуп, то не очаквай, че и в тази област ще е по различно. Докато го правите, си в голяма грешка, ако си мислиш, че си центъра на вселената. Не го слушай кви ти ги говори. Той си разтяга локумите, но в същото време с едното око следи мача от шампионската лига по телевизията, в ръката си държи дистанционното на музикалната уредба и търси подходяща мелодия по радиото, когато сменя позата или насоката не пропуска да отпие от чашата с ракия и да си дръпне от цигарата и за капак ако звънне телефона - направо ставай и се обличай или го цункай за лека нощ. Обича той да ръководи всичко и не се съобразява много много с дамата. Няма нищо против използуването на аксесоари и секви там играчки по време на секс. Въобще - всичко, което е нетрадиционно и разнообразно, е добре дошло. Самият Близнак няма да пропусне нищо по-интересно от твоето тяло и е склонен да се раздаде до край. Богатата му фантазия го принуждава доста често да си представя, че Кайли Миноуг му върти неква бесна свирка или пък че Марая Кери му се е нагъзила. Много му допада размяната на партньори, а пък една грандиозна оргия, съпроводена от обилни количества алкохол и яка музика, е направо рай.

ЖЕНА - (Сестричка)
Страхотни са. Божествени тела. Влажни, необикновенни, любопитни и топли очи. А устните - как само се мърдат - спри за малко да говориш, за да ги видя по-добре, ако обичаш. За тях може да се каже, че освен красиви са и умни, нещо, което сме свикнали да определяме като абсурд. Притежават онова излъчване и поглед, от които ти се подгъват крачоците. Направо неустоими. В самата природа на 90 % от мъжете съществува една брънка, която ги кара да обожават дами с близнашки възгледи и поведение. Обикновено мъжа си мисли за секс и чат-пат за ... май пак за секс. Не за обвързване, чувства и любовни сценки, още по-малко за женитба и деца. Именно това ги кара да желаят така силно Близначките. Тези жени демонстрират по някакъв особен начин, че са именно от този свободолюбив, непокорен и жизнен тип. Сякаш създадени да си прекараш добре в тяхната компания. Излъчените от тях флуиди те удрят първо между краката и евентуално после и в тъпата глава. Имат виталитет много над средното ниво и са свръхактивни. Доста са нервни. Бърборани. Сладурани. Когато обясняват нещо, активно използуват освен ръцете си и лицето, правейки страхотни мимики и гримаси, че на човек му става мило и драго да се наслаждава на подобна гледка дори с часове - (Не забравяйте памук за ушите). Подходящ подарък е освен скъп парфюм, тежкарски дрехи и диск със музика или направо цяла музикална система, а един як GSM ще предизвика истински фурор, така че може да станеш свидетел на емоционални изблици, придружени с искрено и неподправено благодарствено словоизлияние, в което е възможно да се доловят и нотки на чувства. Истинско чудо. Закръглените са по-голяма рядкост дори от сибирския тигър. Ненавиждат конвенционалното и на драго сърце се впускат в експерименти. Разнообразието при тях е много важно. Не трябва да ги ревнуваш. Близначките може и да кръшнат от правия път, но то е заради пустото разнообразие и любопитство. Едва ли не с научна цел. Те няма да престанат да те обичат или пък да избягат с любовника си. Дори обратното . Сякаш се чувстват гузни и започват да те глезят и да се грижат малко повечко за теб. В леглото са неоценими. Страстни и горещи. Владеят положението и са в състояния да ти изкривят гьона. Обичат любовната предигра и за разлика от повечето други са склонни да прекъснат същинския секс, за да се позабавляват отново с малко палави игрички. Няма нещо, което да не им доставя удоволствие, стига да не ги наранява. Разнообразието е издигнато в култ. Малцина са тези смелчаци, които могат да се справят с тази. Ако търсиш силни преживявания, ще ти дойдат в повече. Правят страхотни свирки, с много желание и талант. Може би са добри почти колкото Лъвицата и Скорпионката, но все пак зависи кой как обича да му духат. Близначката има много игрив език и често сменя начина и темпото, сякаш се опитва да ти направи десет вида свирки в рамките на една - докато Скорпионката го смуче по един подлудяващ начин бавно и страстно, а Лъвицата с много финес и топлина. Обичат честата смяна на позите и положенията. Дават да го завираш навсякъде включително и отзад. Дори някои дами предпочитат да се чукат именно там повечко време. Близначките обожават груповия секс и особено да го правят с поне двама мъже. Малцина си го признават преди втората чашка, но после всичко си идва на мястото. Също си траят по въпроса за използуването на предмети и вибратори, но почти всяка е изпробвала тези благинки и продължава да го прави. Когато се влюбиш лудо в тази жена - идва един много труден момент. Изпитвайки нужда да разкриеш колко са дълбоки твоите чувства, колко много я обичаш само, как за нея би направил еди какво си, как без нейната усмивка и думи светът е кръгла нула... и точно тук ще направиш най голямата грешка. Oсобено пък ако се опиташ да бъдеш ревнив и да я контролираш. Вместо ответна реакция в подобен стил очаквай скорошна раздяла. Самите Близначки не пестят думи, за да опишат колко много обичат някого, но това не е онзи лигав, наивен и романтичен стил, който мнозина са го гледали само по филмите. Те са много нежни и раними същества. Хубавото е, че бързо забравят, но пък лошото е, че по бързо може да са те забравили теб самия.

Съвети и молби
Близнаците приемат съвети само в писмен вид, защото трудно можеш да се включиш в разговора :

Опитай се да замълчиш. Стига де. В момента, в който четеш това съм убеден, че правиш още няколко неща. - Чатиш! - Работиш? - А, да... Онази прословута страница за онзи тъпак, гдето искал да има сериозно присъствие в Интернет. А нали бях получил обещание да се обадиш - забрави ли ? - Чекай малко. Кога ще ми върнеш заема? А знам, знам - случват се наистина такива странни работи, но защо все на теб. По-спокойно - какво е това ръкомахане - внимавай, докато се оправдаваш, че може да си бутнеш чашата с питието върху копчалъците на клавиатурата. С какви работи и колко се занимаваш все още. Кво стана с онази твоя тайна връзка - как беше? - Забравих името - ами то да беше един път да го бях запомнил...

Ех - Защо звездите са ви създали толкова умни?


ОВЕН
21.03 - 20.04

ТЕЛЕЦ
21.04 - 21.05

БЛИЗНАЦИ
22.05 - 21.06

РАК
22.06 - 23.07

ЛЪВ
24.07 - 23.08

ДЕВА
24.08 - 23.09

ВЕЗНИ
24.09 - 23.10

СКОРПИОН
24.10 - 22.11

СТРЕЛЕЦ
23.11 - 21.12

КОЗИРОГ
22.12 - 20.01

ВОДОЛЕЙ
21.01 - 19.02

РИБИ
20.02 - 20.03
Време за кафе :)