Козирог - земен, женски, кардинален

Ех ...
Девиз: Аз действам!
Планета: Сатурн
Период: 22.12 - 20.01


Козирогът е скромен и стегнат знак. Дисциплиниран. Не обича шумотевиците. Ненавижда хората, които не разсъждават реалистично и логически. Празнодумието не му е по вкуса. Не е мързелив и винаги е готов да свърши някоя полезна работа. Не кльопа науки като астрологията, нумерологията, хиромантията, френологията, кабала и още милион подобни врели-некипели глупости. Това разбира се може да бъде обяснено с факта, че той е най-върлият песимист в зодиака. Трудно можеш да го убедиш в нещо без купища аргументи, факти и безспорни доказателства. По статистически данни от интернет, най-слабо са се представили точно те при посещението на езотерични, мистични и шеметологични сайтове. Иначе са първенци в сайтовете, касаещи кариерата им и бизнеса. Козирогът се бори цял живот, много бавно, внимателно и с невиждано търпение, докато най-накрая достигне върховете в живота си - най често професионални. Експериментите са му чужди и предпочита сигурността на утъпканата пътека. Здраво стъпил на земята, не позволява да бъде манипулиран и правен на маймуна.

Добри черти - Ах...
Най-доброто качество на Козирозите е, че са много постоянни и упорити в постигането на своите цели. Превъзходни бизнесмени и ръководители. Трудолюбиви. Рядко намират повод за самосъжаление и хленчене. Обожават точните науки и винаги използуват непоклатими факти и доказателства в един спор. Могат да обяснят нещо без излишно доукрасяване и емоционални изблици. Не са много весели, но пък могат да положат грижи, за да се почувстваш добре и да се забавляваш. Не прекаляват с нищо - освен с работата си. От земните знаци именно те са най-силни и смели. Рядко изпускат нещата от убийствения си и тотален контрол, който налагат във всяка област. Не забелязват дребните нещица и радости от живота и могат да живеят много скромно без каквито и да било разточителства - от рода на това да си купи кило картофи от близкия плод и зеленчук, при положение че само на десетина километра цената пада главоломно с цели пет стотинки. И докато развейпраховете ги обвиняват в скъперничество, те си трупат мангизки и са си спокойни за старините. Най-дълго живеят именно те.

Лоши черти - Ох...
Козирогът е човек, който с постоянния си контрол може да те докара до побъркване. Непрекъснато те наблюдава и иска обяснение за всяка твоя глуповата или не добре обмислена постъпка. И докогато можеш да подтиснеш злобата от факта, че ти се бърка във финансовите дела, то когато започне да ти се бърка и в емоционалното и душевно състояние - напълно те оправдавам, че си го ударил с кофата по дебелата глава. И Козирогът е голям инат като Телеца и Водолея. Ако му искаш пет кинта за някоя глупост, не очаквай, че ще ги извади и с усмивка (като Лъва) ще ти ги връчи. Вместо това ще има да даваш обяснения за какво са ти, защо си останал без мангизи, ама как така, ама защо, къде ти е акълът, как може да нямаш спестени. Не те ли е срам, че си тъпо копеле и докога ще се търпиш. Козирогът не е по-заядлив от Девата, но пък за разлика от нея е с избухлив характер и може да те изгърби много яко. По природа е склонен към насилие и от него става превъзходен диктатор. Черноглед до безобразие. Скъперник. Несъобразителен и гадняр. Внимавай с този див като природно бедствие човек. Склонен да проявява лицемерие, арогантност и консерватизъм. Не му допадат ценностите на демокрацията. Комунисти и социалисти до мозъка на костите си.

Тук мога да си позволя да пиша цял роман с кофти работи за Козирозите, защото съм сигурен, че почти нито един няма да прочете горенаписаното и следователно няма да ме издири и да прояви психопатските си наклонности на садист любител върху мен...

Партньорство - Най се разбира с другите две "земи" Телец и Дева.
Козирогът се кльопа с Телеца по простата причина, че и двамата имат особено отношение към парите и материалните неща. Мудни и консервативни до безкрайност. В една връзка Козирогът е постоянен и що-годе верен. Ако се стигне до раздяла, то вината е единствено и само в теб. Той със сигурност те е търпял повече от нормалното. За разлика от някои други обаче той няма да поднови отношенията си с теб никога в предишния им вид. Винаги внимавай да не говориш глупости, врели-некипели, да проявяваш спестовност и търпение и ти гарантирам, че Козирогът ще те уважава почти толкова много, колкото собствената си кариера. С Девите са си лика-прилика - особено в сферата на критикарството и забелязването на дребни и вредни кусури. И двамата знаят къде е най-евтината стока и най-скромната покупка. Боравенето с кинти е под жесток контрол и обикновено една такава двойка е мечтата на наследниците. Узряват в ранна възраст и после дълги години изглеждат и се запазват млади. Косматият и брадат змей от шести Бе клас по всяка вероятност е Козирог. Имат хубави лица и жените от този земен знак дори рядко използуват грим, за разлика от Венерините Везни и Телец, които по принцип са хубави, но често злоупотребяват и се правят на маймуни с обилни количества козметика. Най-върлата комбинация си остава двама Козирози. Никой друг не може да им влезе така добре под кожата и да ги разбере.

С другите не е хич добре, донякъде става с водните Рак , Скорпион и Риби .

Секс, Любов и Свалки - Хм..

МЪЖ - (Козел), (Пръч)
Козирогът е по-добър като любовник, отколкото като партньор и родител. Ако става въпрос за авантюри и любовни романи, той не проявява особен интерес. Предпочита да не губи време в търсене на любимата и нерядко взема за съпруга някоя жена от работата му. Често самият той бива ухажван от дамите. Той не е инициативен в тази сфера и рядко предприема първата стъпка. Много често жени със съпрузи Козирог след време се чудят как са се събрали с тоя дръвник. Обяснението донякъде се крие в това, че когато все пак се стигне до ухажване, мъжът Козирог не се отказва докато не те забоде, независимо от факта, че това е отнело повече от пет години. Именно тогава жената го е избрала подсъзнателно, защото е попаднала под емоционалния контрол на този издевател и е свикнала до болка с постоянното му присъствие. Спряла е да се учудва, че вместо някакви си тъпи цветя, той я чака на срещата с нещо практично и полезно - например кифла с боза. В леглото Козирогът е много издържлив, но еднообразен и праволинеен. Жените често използват израза "ръгане", за да го опишат в този момент. На някои може и да им хареса, но рано или късно им писва на шишарките. В момента, в който жената се опита да внесе малко разнообразие в леглото,- Козирогът ще се позамисли малко и с хладен и подозрителен тон ще изтърси нещо от рода на "Ти явно си понаучила нещичко с комшията, докато аз съм бил в службата. Не си си губила времето - А?" Козирогът е ревнив и когато е убеден, че си му изневерил, няма да се хвърли от близкия мост, а след известно време ще си отмъсти с безброй похождения при една и съща дама обаче. За да свалиш такъв мъж е преоръчително да се направиш на заклета кариеристка и да не отваряш приказка за деца и семейни задължения. Умерен грим. Хладнокръвие и оскъдно плямпане.

ЖЕНА - (Козичка)
Добри са в леглото. Имат здраво телосложение. Едри кокали и яки цици. Обичат да ги галиш и милваш по колената, гърба и по надолу. Много правилни черти на муцуната. За да спечелиш дамата Козирог, трябва да се въоръжиш с търпение и дебел портфейл. Кариерата ти трябва да е на висота. Самите те имат високо самочувствие и знаят, че са готини мацки. Рядко използуват грим, но пък за сметка на това отделят особено внимание на зъбите и джуките си. Изключително рядко се среща жена Козирог с тънки устни. Те дори са доста сочни и направо неустоими. В леглото трябва да си от Змей Горянин нагоре, за да ги задоволиш. Издържат огромно количество секс и питат за още. Не са нимфоманки. Трудно палят, но запалили веднъж няма спирка. Ако няма да се справиш, по-добре не започвай, защото в един момент ще се почувстваш като пребит кон. Не обичат импулсивния Овенски секс. Вместо това им е нужна продължителна подготовка и подходящо настроение. Трябва да я увериш, че вратата е заключена, телефонът прекъснат и всички лампи угасени. Прави се на недостъпна и те отблъсква и протака, но само и само да те настърви още повече. Овлажнява се доста и понякога в бъзината ако ти отплесне онази работа и се забоде малко по надолу, не бързай с извиненията и недей да го вадиш. Дамите Козирог обичат и там. Често се случва да влязат в света на секса именно през "задната врата" или френската любов. Някои дори се пазят за първата брачна нощ, както ни препоръчват в добрите стари традиции и по тази причина прибягват до помощта на другите възможности.

Съвети и молби
Козирога приема съвети, но не ги ебава за слива преди обстоен анализ и логическо търсене!

Опитай се да бъдеш над материалното. Дай го малко по весело. Баси тупана си! - Стига с тези икономии. Знам че трябва да се мисли и за утрешния ден, но виж само колко е вярно твърдението, че пороците пречат на живота, но липсата им го обезсмисля. Защо не се поглезиш малко, купи си нови дрехи, видя ли какво заведение са отворили в квартала? - От кога не си слушал яка музика. Ами любовта. И престани да контролираш всяка моя стъпка и действие. Само като те усетя да се прибираш от работа и тръпки ме побиват.

Ех - Защо звездите са ви създали толкова сериозни?


ОВЕН
21.03 - 20.04

ТЕЛЕЦ
21.04 - 21.05

БЛИЗНАЦИ
22.05 - 21.06

РАК
22.06 - 23.07

ЛЪВ
24.07 - 23.08

ДЕВА
24.08 - 23.09

ВЕЗНИ
24.09 - 23.10

СКОРПИОН
24.10 - 22.11

СТРЕЛЕЦ
23.11 - 21.12

КОЗИРОГ
22.12 - 20.01

ВОДОЛЕЙ
21.01 - 19.02

РИБИ
20.02 - 20.03
Време за кафе :)